‘In je winterjas met geitenwollensokken op de fiets’

via Gemeente Neder-Betuwe

Je druk maken over duurzaamheid is niet alleen voor geitenwollensokkenfiguren of voor huiseigenaren. En ook niet alleen voor politici met duurzaamheid in hun portefeuille of voor ondernemers in zonnepanelen. Evenmin alleen voor studenten aan de Wageningen Universiteit of voor mensen die werken bij een duurzaam bedrijf.

Duurzaamheid is een thema van nu en voor de toekomst en dus juist ook voor jongeren! Want wij – die jongeren – zíjn de toekomst. Belangrijk dus om je er druk over te maken. En je kunt er echt veel kanten mee op. Zoals de technische kant met windmolens en zonnepanelen om duurzame energie op te wekken. Maar ook de communicatieve kant om mensen, zoals u die deze column leest, over te halen om het huis te verduurzamen.

Wij, de jongeren, hebben geen huis of windmolen of zonnepaneel onder onze hoede, tenminste niet dat ik weet. Toch staat het niet ver van ons af. Want duurzaamheid, dat is ook fietsen, de verwarming iets lager en een trui, gebruik maken van het openbaar vervoer. Of net als ik lid worden van de Energiecoöperatie Rivierenstroom in Neder-Betuwe. Een aanrader. Iedereen in de gemeente kan zich aansluiten. Lees er meer over op www.rivierenstroom.eu. Samen met andere mensen plannen bedenken en uitvoeren voor de toekomst.

De toekomst, politici noemen dit de wereld van hun kinderen of kleinkinderen. Voor ons is het de wereld van onszelf. En voor de wereld van jezelf zorgen is niet egoïstisch want het is voor iedereen belangrijk. Kortom, iedereen heeft met duurzaamheid te maken. Praat dus mee op de Klimaattop op 11 oktober. Oefen je invloed uit! Want een duurzame toekomst begint vandaag.

Ik zie je 11 oktober bij het buffet met je trui aan!

Richard Verwoert, voorzitter Jongerenraad Neder-Betuwe

Richard Verwoert,
Voorzitter Jongerenraad Neder-Betuwe

%d bloggers liken dit: