‘Meer windmolens en zonnepanelen’

Uitreiking boeken ‘Alles Over Windenergie’

Alle deelnemende scholen aan de KinderEnergieQuiz hebben de afgelopen week voor hun bibliotheek  namens de Neder-Betuwse Coöperatie Rivierenstroom uit handen van bestuursleden Richard Verwoert en Frits van Merkesteijn , het boek ‘Alles Over Windenergie’ in ontvangst genomen. Dit boek aangeboden door ‘Pure Energie’ behandelt objectief alle kennis en informatie over windenergie. Bijzonder leerzaam voor de jeugd en allen die zich betrokken voelen bij een duurzame toekomst voor onze gemeenschap.

 

Energie lijkt zo simpel

Een korte greep uit het voorwoord: ‘Energie lijkt zo simpel. We zijn er aan gewend geraakt dat er altijd stroom uit het stopcontact komt. Als we de thermostaat hoger zetten stroomt er vanzelf gas naar de ketel. Wat daarvoor achter de schermen allemaal nodig is onttrekt zich grotendeels aan onze waarneming’.

 

Vooruitziende blik

In groep 8 van CBS Het Kompas in Kesteren kreeg Milan van de Wardt van de vertegenwoordigers van NBC Rivierenstroom een pluim voor zijn slagzin; ‘Meer windmolens en zonnepanelen, om de stroom beter te verdelen’. Milan had echter een klein foutje in de quiz gemaakt en vermeld dat er binnen de gemeente Neder-Betuwe 14 windmolens aanwezig zijn. Misschien heeft Milan een vooruitziende blik en weet hij dat 10 extra windmolens samen met de zonnepanelen enorm kunnen bijdragen om onze prachtige gemeente zo snel mogelijk energieneutraal te maken.

Milan krijgt een mini container als dank voor zijn goede deelname

Meer informatie over de Neder-Betuwse Energiecoöperatie Rivierenstroom: www.rivierenstroom.eu en de Facebookpagina NBC Rivierenstroom.

De KinderEnergieQuiz in januari 2018  was een initiatief van de Neder-Betuwse Coöperatie Rivierenstroom en voor alle leerlingen van groep 8 op de Neder-Betuwse basisscholen.

%d bloggers liken dit: