Neder-Betuwse Energiecoöperatie Rivierenstroom presenteert zich in Agnietenhof

Tijdens de ledenavond van Rabobank West Betuwe op 20 november in de Agnietenhof Tiel presenteerden zeven lokale energiecoöperaties zich. Ook de Neder-Betuwse Coöperatie Rivierenstroom was hierbij vertegenwoordigd.

Weervrouw Helga van Leur verhaal was gastspreker; bevlogen en met humor nam zij de aanwezigen mee in haar verhaal over klimaatverandering, de gevolgen ervan en hoe gedrag – ons gedrag – kan leiden tot duurzaamheid. Ze daagde de aanwezigen uit kritisch na te denken over de eigen zogenoemde ‘CO2-afdruk’ en hoe je die kunt verminderen.

De Neder-Betuwse Coöperatie Rivierenstroom vertelde onder andere over de ‘postcoderoosprojecten’ voor zonnepanelen, die opgezet worden. Wethouder Herman Gerritsen benadrukt het belang ervan: “De postcoderoosprojecten zijn ‘door u en voor u’. Inwoners van een (lokaal) gebied krijgen de mogelijkheid om samen in een coöperatie of vereniging van eigenaren te investeren in duurzame energie. In ruil hiervoor krijgen deze deelnemers een korting op de energienota. Deelnemers in een energie-coöperatie zijn tot maximaal 10.000 kWh vrijgesteld van energiebelasting.”

%d bloggers liken dit: