Rieneke Veen, gezicht van Rivierenstroom, in haar klas in het zonnetje gezet

De 10-jarige Rieneke Veen is het gezicht van de Neder-Betuwse Energiecoöperatie Rivierenstroom, al sinds de oprichting in 2016.  Op folders en in promotiefilmpjes is zij het boegbeeld en laat zij in het klein zien hoe de wind zijn werk doet. Daarmee is zij een vrolijke en jonge ambassadeur die het verdient om eens in het zonnetje gezet te worden.

Op donderdag 8 maart gingen Frits van Merkesteijn van de coöperatie en wethouder Herman Gerritsen van Neder-Betuwe naar groep 6a van de Sébaschool in Ochten om haar in de klas te verrassen met een presentje. Meester Baan wist ervan en had een passend project bedacht: de hele klas maakt van petflessen windmolentjes.

Vraag- en antwoordspel

De heren Gerritsen en Van Merkesteijn waren onder de indruk van zoveel creativiteit bij deze meisjes en jongens. Er ontstond een vraag- en antwoordspel die natuurlijk ging over het milieu en hoe belangrijk het is om ‘groene’ energie op te wekken. En ook dat je zuinig moet zijn met energie en die dus niet moet verspillen. Wethouder Gerritsen: “Met deze  ambassadeurs zie ik een goede toekomst voor een ‘Groen Neder-Betuwe’.”

Stralende jeugd

Rieneke was erg blij met de pluim en de Wakawaka-lamp met oplader die zij kreeg. Voor alle anderen was er een pennenhouder in de vorm van een groene mini-kliko plus een sleutelband en voor de schoolbibliotheek het boek ‘Help vleugje de lucht in’, beschikbaar gesteld door Pure Energie.

Frits van Merkesteijn: “Een stralende jeugd met een duurzame toekomst door eigen opgewekte energie is een doelstelling van de Neder-Betuwse Coöperatie Rivierenstroom.”

Klimaatnota Neder-Betuwe

De doelstellingen van coöperatie Rivierenstroom sluiten naadloos aan bij de Klimaatnota Neder-Betuwe waarmee alle politieke partijen op 8 februari 2018 instemden, inclusief de belofte om op onderzoekslocaties zowel zonne- als windenergie een kans te geven. Prachtige kansen op de weg naar een energie-neutraal gemeente Neder-Betuwe.

 

%d bloggers liken dit: