Subsidieregeling Klimaatactief

Met het oog op de toekomst en de gevolgen van het veranderende klimaat, komen weersextremen zoals hitte en hoosbuien steeds vaker voor. Als inwoners van het Rivierengebied profiteren we van het water, maar tegelijkertijd weten we wat wateroverlast is. Verantwoord en toekomstbestendig waterbeheer is dan ook onze gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Per 1 januari 2018 is de subsidieregeling ‘Klimaat Actief’ van het Waterschap Rivierenland geldig. Als inwoner in het rivierengebied kunt u subsidie krijgen voor maatregelen die uw tuin, huis of straat klimaatbestendig maken. Denk daarbij aan vervanging van tuintegels door planten, plaatsing van een regenton of het aanbrengen van waterdoorlatende verharding in de tuin. Inwoners die daarbij met elkaar samenwerken, bijvoorbeeld in een bepaalde straat, wijk, vereniging of stichting, kunnen extra subsidie krijgen. De subsidieregeling Klimaatactief loopt tot 2020. Het waterschap heeft een maximum van €500.000 beschikbaar gesteld voor particulieren en samenwerkingsverbanden van particulieren.

Wilt u meer weten over deze subsidieregeling? De volledige subsidieregeling is uitgelegd op de website van het Waterschap Rivierenland.

 

 

%d bloggers liken dit: